dijous, 27 de gener del 2011

Marc Pastor a Són Les Mil

Ja podeu descarregar-vos el programa d'aquesta setmana:

dimecres, 26 de gener del 2011

Aquesta nit

Avui començarem entrevistant l'escriptor Marc Pastor per parlar de la seva última novel·la, L'ANY DE LA PLAGA, un thriller apocalíptic que al Són Les Mil ens ha agradat molt.
Pel que fa a l'agenda, la Irene avui ens portarà música i cinema. D'una banda, ens farà anar als Caprichos de l'Apolo i del Tanned Tin; i d'altra banda, ens portarà al festival DocsBarcelona i una pel·li inèdita d'Orson Welles.
A més, aprofitant que s'acaba d'estrenar Más allá de la vida, l'última pel·lícula de Clint Eastwood, us explicarem què ens ha semblat, que hi ha opinions de tota mena i no totes gaire bones.

En la secció de parelles, la Clara avui es passa a la pintura per descobrir-nos la història del pintor expressionista austríac Egon Von Schiele.
I per acabar, l'Alea s'ha fet ressò de la notícia que aquets dilluns ha estat el més trist de l'any; però ella anirà més enllà, per explicar-nos quin serà el dia més feliç, el més avorrit i altres dies clau en la història de les curiositats.

diumenge, 23 de gener del 2011

l'épine dans le coeur

Pura tendresa. Segurament aquesta és una de les definicions de L'épine dans le coeur, documental de Michel Gondry que relata la vida i relacions personals de la seva tieta, Suzette. Suzette és una d'aquestes superwomen que ja costen de trobar i que, del 1952 al 1986, va fer d'institutriu en diverses petites escoles de Cévennes, per les muntanyes franceses. El retrobament de Suzette amb ex-alumnes, ex-companyes de feina i, en definitiva, ex-vides es combina amb la complicada relació que té amb el seu fill, Jean-Yves. A tot això, a més, s'hi suma el procés de creació del documental en si: el senyor del so apareix per allà enmig, Michel Gondry surt cada dos per tres xerrant amb aquell o aquell altre... ningú s'escapa de la càmara, cosa que exagera tant l'exhibicionisme que se'l carrega completament. La història, doncs, se'ns presenta amb una naturalitat total, la combinació perfecta entre quotidianitat familiar i subtileses made in Gondry que no us explicaré però no us podeu perdre. Aquest home és un mestre.

Caramels a la boca, aquí:
http://www.youtube.com/watch?v=K2cKMpHumA8

divendres, 21 de gener del 2011

programa penjat

Ja podeu escoltar el programa d'aquesta setmana:

dimecres, 19 de gener del 2011

aquesta nit

Aquesta nit, entrevistarem l'Ernest Crustats, cantant i compositor de La Iaia, el grup que va guanyar el Sona9 d'aquest any i que al Són Les Mil fa temps que som fans de les seves cançons quotidianes. La Irene ens parlarà de l'exposició de Salvat-Papasseit, el cicle de cinema Phenoma i com que acaba d'aterrar de Dublín, ens vol acostar a un documental de Michael Gondry.
La Clara avui partirà de la cançó Chelsea Hotel de Leonard Cohen, una cançó que va dedicar a Janis Joplin. I ens parlarà de la vida amorosa d'aquest gran Mite de la música.
I per acabar, l'Alea ens posarà al dia de la llei antitabac i de curiositats que ha desencadenat des que s'ha implanatat.

Tot això, avui, a les 22h.
I demà, en podcast.

dimarts, 18 de gener del 2011

Idees per fer regals originals

D'acord, segur que tots ja heu fet la majoria de regals de l'època, però a l'últim programa vam prometre que penjaríem les idees que ens va proposar l'Alea a la seva secció i com que segur que us queda pendent algun amic invisible o teniu un aniversari a la vista, ens ha fet aquest recull perquè us en feu una idea:


1.      Screaming Chicken.



Mític pollastre de goma, sense plomes, que si l’apretes 
crida.











2.  Pal d’Orinal (pal=putter)

Serveix per jugar una partideta de golf sense deixar de fer
les teves necessitats. Es tracta d’una alfombreta que envolta el lavabo (simula la gespa i per tant és verda), un putter (pal) en miniatura, una banderola i dues pilotes de golf.


3.     Telèfon mòbil per a gossos.

Té GPS per a localitzar l’animal, dos 
botons de trucada ràpida per localitzar l’amo.



4. Obama “Yes we can Opener”.
Obridor de llaunes.

5.    Ràdio amb maneta (manivela).


No necessita piles. Únicament has de dedicar un minut del teu temps a donar voltes a la maneta per poder “carregar d’energia” la ràdio. I si això et resulta molt feixuc també es pot carregar deixant-la al sol. Un minut donant voltes a la maneta produirà uns 29 minuts de temps de ràdio, i 5 hores al sol et donarà 30 minuts de ràdio.


6.El ratolí en forma de lingot d’or

Pels qui agrada aparentar.









7. Serp teledirigida 










8. Rellotge trencat de paret

Aquest rellotge està trencat i fa moviments aleatoris, no diu l'hora sinó que despista, pels qui vulguin acabar amb la rutina i els horaris estrictes!



 9

 Hanappa, la flor consoladora.

És una flor que es mou d'una manera o altra, segons el to de veu amb el que us hi adreceu. Per això, se suposa, que ha de servir per animar un mal dia...







10. Prepara't un cafè estiguis on estiguis. 
Pels addictes al cafè, un pack per poder fer-ne un sigueu on sigueu.

11.Calendari explotable
Per explotar bombolles cada dia de l'any, com la idea del calendari d'advent!

dimecres, 12 de gener del 2011

2 anys més tard

El 12 de gener del 2008 vam dir per primer cop "bona nit i benvinguts a Són Les Mil". Des d'aleshores, al món li han passat moltes coses, a nosaltres unes quantes i al programa, també. N'hauríem volgut parlar, avui, al programa, d'una manera o altra, però la famosa grip que envaeix veïns, familiars i companys de feina, també afecta part del programa, així que hem hagut de cancel·lar-lo. Oh, sí. Però tranquils, que tornarem la setmana que ve, amb més cultura, més parelles, més actualitat, més curiositats i més entrevistes. Que això no s'acaba i se'ns continuaran fent les mil, encara.

Bon any!