divendres, 21 de maig del 2010

le fil sous la neige

Si volguéssim començar bé, diriem que Antoine Rigot es va posar al món del funambulisme per amor. El nom? Agathe Olivier, fantàstica fildefériste que camina per sobre els fils amb sabates de tacó i amb la qual Rigot va fundar, l'any 96, la companyia Les Corpolteurs. Podriem continuar dient que el 2004 va ser l'any del Drama: Antoine Rigot, assajant a la platja, va patir un greu accident que el va fer anar amb crosses durant 6 anys i ranquejar d'una cama. Tot i això, i quedi clar que no desitjo pas cap mal a Rigot, la filtració i superació de la mala experiència ha tingut un resultat magnífic: Le fil sous la neige.



L'espectacle el faran fins diumenge al Mercat de les Flors (de fet, han montat una carpa a la plça. Margarida Xirgu) i és pura poesia. Set funambulistes (tres parelles més joves i Agathe Olivier) salten i ballen de fil en fil i es passegen amb sabates de tacó o puntes de ballet. De fet, no és tant l'acrobàcia i la filigrana com el magnetisme que es nota que hi ha entre els 7 funambulistes, els músics que toquen (i com toquen!) en directe i Antoine Rigot, que s'està a les grades i de tant en tant ens sorpren amb un solo de clarinet (clarinet?). L'espectacle comença amb la narració de l'accident i acaba amb Agathe Olivier fent un massatge a Antoine... amb els peus, i al mig tot és una constatació de la fragilitat de la vida, del fil que és dèbil i és poca cosa i som nosaltres i podem caure en qualsevol moment, però aquest és el joc i aquesta és la gràcia. Hi ha amor, hi ha humor, hi ha angoixa i calma i caos. És un espectacle que és pura bellesa, els funambulistes són curiosos i simpàtics i a la sortida es passegen per allà i (potser no ho són, però) es veuen tot amor i bondat. Pura poesia escènica. Pur virtuosisme funambulístic. Chapeau.

Espectacle: Le fil sous la neige

Companyia: Les Colporteurs

Posada en escena: Antoine Rigot

Funambulistes: Florent Blondeau, Sanja Kosonen, Andreas Muntwyler, Agathe Olivier, Julien Posada, Molly Saudek, Ulla Tikka

Lloc: Plaça Margarida Xirgu. Mercat de les Flors de Barcelona. Fins el 23 de maig.

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada