dimarts, 24 de novembre del 2009

Geometries, nens i loles

Aquesta setmana sembla que la cosa va de festivals!
Del 25 al 29 de novembre, a l'Arts Santa Mònica, s'hi farà el Punto y raya festival que, tal i com el nom indica, suposa una mena d'homenatge a les figures geomètriques primigènies, per dir-ho d'alguna manera. Sota la reivindicació el punt i la ratlla com a tals i no com a simples representants de, es va organitzar un concurs d'obres audiovisuals en què el requisit bàsic era que aquestes fossin construïdes a partir de de punts i ratlles movent-se sobre un pla; res més. Zero figuració, res d'anar més enllà. Si aneu a la pàgina web del Punto y raya festival hi trobareu una explicació més detallada de les diverses conferències, tallers i performances que s'han montat al voltant d'aquestes dues figures geomètriques.

Una altra proposta preciosa però potser més limitada, dirigida als pares que ens escoltin o ens llegeixin per aquí, és El meu primer festival, un festival de cinema per a públicar escolar i familiar que es fa del 21 al 29 de novembre als Cinemes Verdi i a la Filmoteca de Catalunya. L'objectiu és començar a despertar l'esperit curiós i crític dels nens petits (de 2 a 12 anys), contribuint alhora a la difusió d'un cinema infantil de tot el món i de tots els temps.
Aquest any, a més, s'ha triat a Eduardo Farelo com a "padrí" d'El meu primer festival. Ha estat escollit, a més de per ser pare de 5 nens, per la seva forta vinculació al cinema en tant que actor i doblador. Que, per cert, gran carrera com a doblador: ha encarnat personatges de Cars, El senyor dels Anells i el grandíssim "ruc" de Shreck!
Una part destacable del festival són els tallers per a nens petits: n'hi ha un que els acosta al món de l'animació i un altre que és un taller de pixilació: "veure dibuixos animals és divertit. Fer-los pot ser molt divertit però SER un dibuix animat és divertidíssim". Preciós.

Continuem amb el petit format, però aquest cop parlem de teatre, del festival LOLA, que durarà fins al 27 de desembre i se celebra principalment a Esparreguera però també a Martorell, Molins de Rei i Olesa de Montserrat. Es tracta d'un festival que aposta per la nova creació i la dramatúrgia contemporània catalana. A més, dins el LOLA hi haurà l'IN_LOLA, una plataforma per a joves creatius especialitzats en qualsevol disciplina (hi trobem arquitectes, dissenyadores, escultors, pintors i un llarg etcètera) que faràn intervencions en l'espai urbà, exposicions i altres tipus de performances per l'espai públic. A la pàgina web del festival hi podreu trobar tota la programació; i és que la cosa no només va de teatre: a més de trobar diverses propostes de dansa, fins al 26 de novembre el cantant de Love of Lesbian, Santi Balmes, protagonitzarà un espectacle en solitari, el "No ego show", on (en principi) interpretarà cançons d'altra gent. I el dia següent, el 27 de novembre, hi haurà un concert d'Anna Roig i l'ombre de ton chien. Una gran excusa per escapar-se de Barcelona!

I ja per últim, destacar el Music&films09, la 1a mostra de cinema documental especialitzat en música de l'Hospitalet. Es farà a la Sala Salamandra (no té pèrdua: metro L1, Av. Carrilet) i la veritat és que la cosa pinta bé: el 19 de novembre passat ja van passar un documental sobre Joy Division i durarà els 3 pròxims dijous següents. Aquest dijous 26 a les 20:30, per exemple, es projectarà el documental "The devil and Daniel Johnston", el retrat d'un dels personatges més curiosos del rock. La setmana que ve veurem un resum de la història de Ramones i l'últim que es farà es titula "Dame veneno", un documental sobre el canvi que va patir el flamenco el 1977. Cinc eurets amb consumició!

Cap comentari:

Publica un comentari a l'entrada